Nytt famiiljehem i Farsta

Var har nu ett nytt ledigt familjehem i Farsta Stockholm. Läs mer om detta här!
Publicerad
4/6/2024

Var har nu ett nytt ledigt familjehem i Farsta Stockholm. Ensamstående kvinna som har bra kompetens att ta hand om ungdomar med missbruksproblematik eller som har föräldrar med missbruksproblematik. Kontakta oss för mer information.

Ett av de familjehem vi samarbetar med i dalarna har möjlighet att ta emot. De bor på landsbygden utanför Leksand. Kvinnan och mannen är pensionärer med ett härligt sätt i sitt bemötande. De har en liten kennel och många hundar hemma. De har tid att skjutsa och är hemma och tillgängliga på dagarna. De tar emot äldre ungdomar har under deras många år som familjehemoch jourfamilj en stor och bred erfarenhet av olika ungdomar. Men gillar man hundar och behov av att någon är hemma och vara ute på landet så kanske detta familjehem kan vara en bra matchning. Kontakta oss för mer information.

Socialstyrelsen skriver i en rapport att varje ny placering kan innebära att barnet eller den unge behöver byta skola och även kommun, vilket i kartläggningen visat sig ha ett samband med sämre skolresultat. Därför tänker vi att det är viktigt att stötta familjehemmen så att det blir färre sammanbrott och att hjälpa barnen att kommunicera sina behov istället för att fly när det känns jobbigt.

På Familjehem fristad tycker vi att matchning är viktigt. IVO´s granskning av heldygns vården kan man se att 43 procent hade varit placerade en gång, 24 procent två gånger och 33 procent tre gånger eller fler. Vårt mål är att det ska vara så få placeringar som möjligt för att öka chansen till ett stabilt liv för den placerade.

Vikten av stöd till familjehem bedöms vara den viktigaste faktorn för familjehemmens vilja att ta emot barn av socialtjänsten. Enligt Lektor Judith Lind på instutionen Tema Barn vid Linköpings universitet.

En av våra tidigare placerade ungdomar var på SR i veckan för att presentera sin nya musik. Vi tycker att han är bäst!!

Våra senaste nyheter

Vi sponsrar Aktiv Skola

Vi har valt att sponsra aktiv skola, läs mer här!

Brist på Familjehem i Sverige

Det finns en nationell brist på familjehem

Rättspår atlet gör succe!

Läs mer om en av våra sponsrade atleter!

Nytt famiiljehem i Farsta

Var har nu ett nytt ledigt familjehem i Farsta Stockholm. Läs mer om detta här!

Kontakta oss på Familjehem fristad för mer information!

Har du några frågor eller funderingar på vad du behöver göra för att bli ett familjehem? Kontakta oss idag så hjälper vi dig!

Cookies samtycke

Genom att klicka på "Acceptera", samtycker du till att cookies lagras på din enhet för att förbättra webbplatsnavigering och analysera användningen av webbplatsen.